Opi Stanley Cupista kolmessa minuutissa

Vuonna 1893 perustettu Stanley Cup on National Hockey Leaguen korkein palkinto, joka annetaan liigan voittajajoukkueelle kunkin kauden pudotuspelien jälkeen. Stanley Cup on nimetty Frederick Stanleyn mukaan, ja se kunnioittaa hänen panostaan jääkiekkopeliin. Stanley Cup on ammattilaisurheilun vanhin mestaruuspokaali.

Miten peli kehittyi amatööripelistä nykyiseksi ammattilaispeliksi, sen suosiosta liiton perustamiseen? Käy kolmen minuutin kierros siitä, miten Stanley Cup muodostui.

Vuoteen 1877 mennessä jääkiekko oli jo yleistynyt Kanadassa Ontariossa, Quebec Cityssä, Kingstonissa, Windsor Cityssä ja Nova Scotiassa.

Vuonna 1888 perustettiin Kanadan amatöörijääkiekkoliitto. Tuolloin Montrealissa oli neljä joukkuetta, Ottawassa yksi ja Quebec Cityssä yksi.

Vuonna 1893 Kanadan silloinen kenraalikuvernööri Sir Stanley maksoi 50 dollaria hopeapokaalista liigan mestarille, ja sitä kutsuttiin Dominion Hockey Challenge Cupiksi, joka tunnetaan paremmin nimellä Stanley Cup.

Historian saatossa Kanadassa ja Yhdysvalloissa on ollut monia jääkiekkoliigoja, jotka kehittyivät vuosien saatossa nykyiseksi NHL:ksi.
Varhaisimmat jääkiekko-ottelut olivat amatöörikilpailuja, ja alkuperäinen Stanley Cup myönnettiin parhaan amatöörijoukkueen voittajalle, eikä ammattilaisottelua ollut olemassa. Varhaisin ammattilaisliiga ilmestyi Yhdysvalloissa vuonna 1904 nimellä International Pro Hockey League.

Vuonna 1910 syntyi National Hockey Association (NHA), lähinnä itärannikolla. Vuonna 1914 näiden kahden liigan mestarit alkoivat pelata toisiaan vastaan, ja mestaruuden voittanut joukkue sai Stanley Cupin.

Ne teistä, jotka rakastatte jääkiekkoa, ymmärrättekö tämän National Hockey Leaguen pääpalkinnon? Ammattilaisurheilun vanhimpana mestaruuspokaalina se on luotu urheilijoiden kunniaksi. Pidätkö siis NHL-paidasta? Se ei ole vain varuste, vaan edustaa myös pelaajien ja joukkueen kunniaa ja historiaa. Meillä on sama pelipaita kuin tähdillä, ja suhtaudumme intohimoisesti terveeseen jääkiekko-urheiluun yhdessä omalla tavallamme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *