Avain 21 sekuntia! Barzal auttaa Islandersin 4-3 Maple Leafsia OT:n 21. sekunnilla!

New York Islanders oli kahden maalin tappiolla arkkivihollista Toronto Maple Leafsia vastaan, mutta Toronto Maple Leafs Pelipaita pelanneen Mathew Barzalin maalin ansiosta 21 sekuntia jatkoajalla Islanders pystyi nousemaan tasoihin ja lopulta voittamaan pelin jatkoajalla.

Voitto oli Islandersille kaivattu, sillä tiistai-iltana se oli tulossa 5-2 tappiosta kotonaan Vancouverille. Kyseessä oli myös toinen peräkkäinen jatkoaikavoitto Maple Leafsista, sillä edellisen kohtaamisen se voitti 11. joulukuuta samalla pistemäärällä.

Ottelu alkoi Islandersin kannalta hyvin, sillä Kyle Palmieri teki ylivoimalla maalin vain 40 sekunnin pelin jälkeen. Maple Leafs kuitenkin tasoitti pelin nopeasti Bobby McMannin maalilla.

Toronto siirtyi sitten toisessa erässä 3-1-johtoon Auston Matthewsin parilla maalilla. Islanders ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan, sillä se kavensi johdon yhteen maaliin Alexander Romanovin maalilla.

Bo Horvat tasoitti pelin Islandersille reilut viisi minuuttia ennen loppua toisella ylivoimamaalilla. Horvat on tasapisteissä joukkueen johdossa 17 maalilla kaudella.

Peli meni jatkoajalle ja vain 21 sekuntia jatkoajan jälkeen Barzal teki Islandersin maalin, joka auttoi sinetöimään voiton. Se oli Barzalin kauden 12. maali ja hän lisäsi kolme syöttöpistettä ottelussa.

Ilja Sorokin Halvat NHL Pelipaidat pelasi Islandersille loistavan ottelun ja teki 32 maalia. Hän oli erityisen hyvä kolmannessa erässä ja jatkoajalla, kun Leafs painosti häntä.

Tämä voitto merkitsee Islandersille paljon, sillä se pitää heidät mukana itäisen konferenssin pudotuspelikamppailussa. Se on tällä hetkellä Metropolitan-divisioonan viidennellä sijalla, vain neljä pistettä ensimmäisenä olevaa Washington Capitalsia jäljessä.

Toisaalta Maple Leafs hakee vielä ensimmäistä voittoaan vuonna 2024. Se on hävinnyt kaikki kolme otteluaan tällä kaudella ja on tällä hetkellä Atlantin divisioonan seitsemännellä sijalla.